Törődünk a magánéletével
Mi és 1 partnereink az eszközön információkat tárolunk és/vagy érünk el, ilyenek például a sütikben a személyes adatok feldolgozására szolgáló egyedi azonosítók. Az alábbi lehetőségre kattintva vagy az adatvédelmi szabályzat oldalon. bármikor elfogadhatja vagy kezelheti választásait. Ezekről a választásokról partnereinket értesítjük, és nem befolyásolják az adatok böngészését.
Mi és partnereink az alábbiak nyújtása érdekében dolgozunk fel adatokat
Információk tárolása és/vagy elérése egy eszközön. Pontos földrajzi helymeghatározási adatok és azonosítás az eszköz szkennelésével. Személyre szabott hirdetés és tartalom, hirdetés- és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés. Partnerek listája.

A húsvéti időszak nagy kihívást jelenthet a sok tennivaló között. De ne aggódj, a legjobb húsvéti kalács receptjének keresésével már nem kell időt töltened. Meríts ihletet receptünkből az ünnepi hagyományokhoz!

Miért próbáld ki ezt a receptet?
Ez a finom, enyhén édes húsvéti kalács tökéletes lesz az ünnepi menühöz, ráadásul gyerekjáték elkészíteni. Biztos, hogy szeretteid az utolsó morzsáig eltüntetik majd az asztalról.

Mire lesz szükséged?

Sima liszt
500 g finomliszt

Virágméz
100 g minőségi méz

Krémes vaj
100 g puha vaj

Friss tojás
2 nagyobb tojás (sárgája)

Élesztő sütéshez
25 g friss élesztő

Finom tej
250 ml teljes tej

Keserédes kombó
2 vaníliakivonat, 1 citrom héja

Utolsó simítás
A tetejére: tojás (felverve), 100 g mandula (hámozatlan)
Hogyan készítsd el?
1.) Melegítsd meg a tej ¼-ét, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd pihenni 10 percig.
2) Közben szitáld át a lisztet és olvaszd fel a vajat.
3) Add hozzá az összes többi hozzávalót az átszitált liszttel együtt, és keverd össze. Ha a tészta túl kemény, adj hozzá egy kis tejet.
4) Hagyd kelni a tésztát 1-2 órán keresztül.
5) Miután megkelt, gyúrd át a tésztát még néhányszor a kezeddel, hogy a még puhább legyen. Ezután formázd meg a kalácsot.
6) Tedd a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe 30 percre, és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
7) Kend meg a kalács tetejét a felvert tojással, szórd meg mandulával, és tedd a sütőbe 40 percre.

Tudtad?
A húsvéti kalács elődje az édes kovászos zsemle volt, amellyel a tavasz istennőjét ünnepelték. A kereszténység elterjedése után ez a szokás fennmaradt, és a szerzetesek mandulával vagy mazsolával megszórt zsemléket osztogattak a szegényeknek húsvétkor.
Kosár
A kosarad
Válassz szolgáltatásaink közül
Üres kosár
A kosaradba helyezett termékek itt fognak megjelenni